הדמייה גשר איינשטיין. תכנון: יואב מסר אדריכלים. עיצוב הדמייה: דגן
הדמייה גשר איינשטיין. תכנון: יואב מסר אדריכלים. עיצוב הדמייה: דגן

תושבים בנופי ים ולמד החדשה דורשים: גשר איינשטיין עכשיו

בעלי עסקים ברחוב איינשטיין מתנגדים להקמת גשר להולכי רגל. למרות זאת, תושבים בשכונות נופי ים ולמד החדשה, דורשים מהעירייה להתקדם בהקמת הגשר להולכי רגל
רותי בוסידן | 07.02.2022

בעקבות כתבה שהתפרסמה בעיתון כלכליסט מיום 03.02.2022 תחת הכותרת: "סוחרים בצפון ת"א: העירייה פועלת נגדנו בחוסר סבירות קיצוני". עם טענות בעלי העסקים כנגד העירייה, תושבי שכונות נופי ים ולמד החדשה מעוניינים לחזק את עמדת העירייה לבנות את הגשר מעל רחוב איינשטיין ואומרים שהם מקווים שהגשר יוקם בהקדם האפשרי. הגשר מעל רחוב איינשטיין, אשר מחבר בין שכונת נופי ים ולמד החדשה,  יעבור מעל הקו  הירוק של הרכבת הקלה שצפוי להיפתח. הוא מיועד להולכי רגל ואופניים ויכלול בנוסף למדרגות גם מעלית וגישה מונגשת משני צידיו. המטרה היא לאפשר מעבר נגיש ומהיר בין השכונות, באמצעות הליכה, ורכיבה על אופניים.

על פי הכתבה שהתפרסמה בעיתון כלכליסט, בעלי עסקים ברחוב איינשטיין קיבלו התראה של 35 יום לפנות את ריהוט הרחוב בשל עבודות להקמת גשר להולכי רגל. לטענת בעלי העסקים – ההנחיה החדשה של העירייה צפויה לפגוע בעסקיהם. בעלי העסקים אף שלחו מכתב לפני נקיטת הליכים באמצעות עורך דין לעירייה. מנגד, טוענים תושבים בשכונות למד ונופי ים, כי בניית הגשר היא הכרחית. "במצב הנוכחי", אומרים תושבים, "יש סכנת נפשות לכל אדם המנסה להגיע מרחוב יובל נאמן לאזור המסחרי ברחוב איינשטיין. אנשים, ילדים ואימהות עם עגלות מנסים לרדת בדרך עפר מסוכנת תלולה וחלקה מרחוב יובל נאמן לרחוב אינשטיין כדי לבצע קניות הכרחיות. יש סכנת החלקה ומדובר בדיני נפשות. לכשיבנה הגשר הבעיה תיפתר".

ילדים מסתכנים ומנסים לרדת לרחוב איינשטיין. צילום: פרטי.

ילדים מסתכנים ומנסים לרדת לרחוב איינשטיין. צילום: פרטי.

עוד טוענים תושבים, כי "בעלי העסקים ידעו מיום הקמתם שהגשר עתיד להיבנות וכל טענה אחרת מצדם היא היתממות. כל הדיירים בצד הדרומי של רחוב איינשטיין צריכים את הגשר בכדי להגיע למרכז המסחרי. ללא הגשר אין להם דרך בטוחה ונוחה להגיע לחנויות לרכוש מזון או תרופות. מדובר באלפי תושבים. מוזרה דרישתם של בעלי העסקים למנוע או לדחות את הקמת הגשר היות ואנו הלקוחות שלהם לא נוכל להגיע לעסקים שלהם. אלו עסקים שכונתיים ואין צדק למנוע מתושבי השכונה תשתית נוחה ובטוחה למען אינטרסים מסחריים צרים של מספר מועט של בעלי עניין. יותר מכך, לקוחות מחוץ לשכונה הם היחידים שיספקו לבעלי העסקים פעילות".

תושבי רחוב אינשטיין מציינים שבעת שרכשו את הדירות שלהם הסתמכו על תוכנית המתאר שמציגה בבירור הקמת גשר מעל רחוב אינשטיין. "כל דחייה בהקמת הגשר תגרום לבעלי הנכסים באזור לנזק, אולי אף לירידת ערך הנכסים שלהם. איננו אנשי מדון אך גם אנו נדע לפנות לערכאות משפטיות אם העירייה תיכנע לכמה בעלי עסקים".

התושבים אף העלו את דבריהם על הכתב, וברכו את הנהלת העירייה: "עלו והצליחו בעבודתכם הברוכה והקימו את הגשר בהקדם האפשרי".

סיגל ויצמן. צילום: אילה ברק העליון

סיגל ויצמן. צילום: אילה ברק העליון

חברת המועצה העירייה, סיגל ויצמן, שמנסה לסייע לתושבים, אמרה לתל אביב אונליין: "כרגע התושבים בבעיה קשה. אין להם איך להגיע לעסקים, לקופת חולים, לסופרפארם ולחניות. התושבים מחכים לגשר שנים. אין ירידה ועל מנת לרדת לרחוב אינשטיין יש לרדת גובה של שבעה מטרים. ניתן לראות כמעט מדי יום את הילדים מנסים לרדת ומסתכנים" .

 

 

 

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *