פיילוט חדשני להצללה ותאורה במרחב הציבורי. צילום: כפיר סיון
פיילוט חדשני להצללה ותאורה במרחב הציבורי. צילום: כפיר סיון

טכנולוגיה ירוקה בפארק עתידים תל אביב

השבוע נערך אירוע השקה לפיילוט חדשני להצללה ותאורה במקום, המבוסס על אנרגיה סולארית ללא צורך בחיבור לחשמל
רותי בוסידן | 13.04.2022

השבוע נערך אירוע השקה לפיילוט חדשני להצללה ותאורה במרחב הציבורי, המבוסס על אנרגיה סולארית ללא צורך בחיבור לרשת החשמל. עיריית תל אביב-יפו וחברת LumiWeave הציבו בפארק עתידים תל אביב, מערכת חדשנית, גמישה וקלת משקל, המצלה לאורך שעות היום ומאירה בשעות החשיכה.

המערכת הוצבה לתקופת ניסוי, אשר במהלכה יתבצע מעקב וניטור על ידי החברה והעירייה לגבי ביצועיה. במהלך תקופת הניסוי יוכלו ליהנות העוברים והשבים מצל במהלך שעות היום ומתאורה במהלך שעות הערב והלילה.

LumiWeave של היזמת אנאי גרין, הינו המיזם הזוכה בתחרות הטכנולוגית הבינלאומית של "נשים למען האקלים" (Women4Climate Tech Challenge) מטעם ארגון C40  בו חברה עיריית תל אביב-יפו. המיזם, פותח כמענה "ירוק", גמיש וזול לצורך בהצללה ותאורה שאינה מזהמת, במרחב הציבורי.

פיילוט חדשני להצללה ותאורה במרחב הציבורי

פיילוט חדשני להצללה ותאורה במרחב הציבורי. צילום: כפיר סיון

בלב הפיתוח עומדת יריעה חדשנית המשלבת קצירת אנרגיה ותאורה. היריעה הינה קלת משקל וגמישה ומאפשרת התקנה מיידית בכל מקום ללא צורך בחיבור לרשת החשמל. המערכת של LumiWeave הינה מערכת ידידותית לסביבה (0 פליטות) המספקת הצללה ותאורה בהתקנה מיידית, ללא צורך בתשתיות חשמל ומאפשרת שליטה של הלקוח במועד, זמן ועוצמת התאורה (עד 300 לוקס). בשל תכונותיה, המערכת חוסכת לפחות 50% מעלות התקנת התשתיות של תאורה סטנדרטית ו 100% מעלויות החשמל. המערכת עומדת בכל תקני הבטיחות, עמידה בכל תנאי מזג אוויר וממשיכה לספק תאורה גם לאחר 3 ימים ללא שמש.

המיזם Lumiweave הינו מיזם ייחודי, מכיוון שהוא משלב מתן מענה לשינויי האקלים ולאתגר ההולך וגדל של הצללה בשטחים עירוניים, עם פתרון טכנולוגי הפועל על בסיס אנרגיה מתחדשת ונקייה, ומאפשר אספקת תאורה שאינה על בסיס דלקים מזהמים.

כהמשך לזכייתו בתחרות, עיריית תל אביב-יפו מסייעת ומאפשרת למיזם ניסוי מעשי, בשיתוף עם פארק עתידים תל אביב ומעבדת החדשנות Cityzone, אשר בשטחה מבוצע הניסוי. המיזם מופעל באמצעות חברת LumiWeave, בהובלת המעצבת והיזמת אנאי גרין שהקימה את המיזם וטל פרנס, יזם הייטק סידרתי.

פיילוט חדשני להצללה ותאורה במרחב הציבורי. צילום: כפיר סיון

פיילוט חדשני להצללה ותאורה במרחב הציבורי. צילום: כפיר סיון

מטרת התחרות שנערכה לעודד ולתמוך גיוון מגדרי בחדשנות, טכנולוגיה וסביבה. כל הפרויקטים שהשתתפו בתחרות הובלו או נוהלו על ידי נשים, וכולם הציעו פתרונות חדשניים לאתגרים עירוניים שונים בתחום הסביבה והקיימות כגון: תחבורה חכמה, חקלאות אורבנית, איכות אוויר, אנרגיה מתחדשת, הפחתת השימוש בפלסטיק ועוד. הפרויקטים הוכיחו השפעה סביבתית מדידה ויש להם פונטציאל לשכפול ויישום בערים אחרות בעולם. בתחרות הבינלאומית, לצד אנאי גרין, זכו יזמות מקליפורניה ומקיימברידג'. כל שלושת הזוכות בתחרות נבחרו בשל החדשנות והיצירתיות של הפרויקטים שלהן ובשל התרומה של הפרויקט להתמודדות העירונית עם שינויי אקלים.

רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב-יפו: "החשיבה על קיימות, אנרגיה ירוקה, והגנת אקלים היא חלק מהד.נ.א של עיריית תל אביב-יפו. משלבי התכנון ועד שלבי הביצוע אנחנו חושבים ירוק, מתכננים ירוק, מדמיינים ירוק. אנחנו מהערים המובילות בעולם במדיניות הגנת האקלים. אנחנו חברים פעילים בארגון המנהיגותC40 , יחד עם רשת של ערים מובילות בעולם, שפועלות יחד להגנת האקלים. במסגרת זו, קיבלנו על עצמנו התחייבויות ממשיות לשיפור איכות האוויר ומעבר לאנרגיה ירוקה. אלו לא מילים. אנחנו מחויבים למעשים. אנחנו מקדמים תוכניות עירוניות לצמצום פליטות גזי חממה, ובכלל זה, תכנית לנטיעת עצים מסיבית; הרחבת שטחים ירוקים; הסרת כלי רכב מזהמים ומאמצים חינוכיים מתמשכים בבתי הספר ובמרחב הציבורי. הקמנו יחד עם פארק עתידים ואוניברסיטת ת"א את מעבדת החדשנות, CITYZONE, כדי שתקדם יזמים ויוזמות המציעים פתרונות לאתגרים העירוניים ותהווה שדה ניסויים חי להדגמת פתרונות חדשניים. אני מאמין שה- 'LumiWeave' יתגלה כמיזם פורץ דרך וגם במקרה הזה, מתל אביב-יפו תצא הבשורה".

אנאי גרין, יזמת ומעצבת ראשית LumiWeave: "אנחנו מאוד שמחים לעבוד עם עיריית תל אביב- יפו על הגשמת החזון שלנו של שיפור חווית השהות במרחב הציבורי, תוך שמירה על איכות הסביבה, על ידי מערכות מקיימות הניתנות להתקנה פשוטה קלה וזולה, בכל מקום ובכל זמן".

שגיא ניב, מנכ"ל פארק עתידים תל אביב: "פארק עתידים תל אביב גאה להיות הבית של מיזמים חדשניים פורצי דרך. המיזם של LumiWeave הינו מיזם המשלב היבטים חיוניים רבים של קיימות, ביניהם, הצללה, אנרגיה ירוקה, הפחתת זיהום, הפחתת עלויות תוך תרומה ירוקה לסביבה, וממילא לשיפור איכות החיים של כולנו במרחב הציבורי. אני מאמין שמעבדת החדשנות שלנו CityZone בניהולו של גבי קמינסקי, בשיתוף עיריית תל אביב-יפו ואוניברסיטת תל אביב תמשיך להביא בשורות חדשניות באמצעות הסטארטאפים פורצי הדרך הנמצאים בה וסביבת הערך הייחודית שלה זוכים היזמים כאן אצלנו בפארק עתידים תל אביב".

 

 

 

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *