עוף ותפוחי אדמה ברוטב. צילום: קמליה שלום
עוף ותפוחי אדמה ברוטב. צילום: קמליה שלום

עוף ותפוחי אדמה ברוטב / קמליה שלום

בריא טעים: מתכון קל ופשוט לסוף השבוע
מערכת תל אביב אונליין | 21.07.2022

עוף ותפוחי אדמה ברוטב הוא תבשיל טעים בטירוף וקל להכנה. זה הסיר שלכם לארוחת שישי.

 

מצרכים:

6 שוקיים

6 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לפלחים בעובי 1 סנטימטר בערך

בצל גדול קצוץ

חופן כוסברה (למי שלא אוהב אז פטרוזיליה)

כף מרק עוף

כפית פפריקה מתוקה

כפית כורכום

רבע כפית פלפל שחור

חצי כפית מלח

כף דבש או סילאן

שליש כוס שמן קנולה

מים רותחים.

 

אופן ההכנה:

בסיר רחב שמתאים גם לתנור, מחממים את השמן וצורבים מעט את השוקיים מכל הצדדים  מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן עד שהופך לשחום.

מוסיפים את התפוחי אדמה ואת כל התבלינים ומערבבים 2-3 דקות.

מוסיפים מים רותחים עד גובה התבשיל ומחצית מהכוסברה ומבשלים כ-20 דקות.

מערבבים בעדינות.

מכסים היטב בנייר אפייה רטוב ונייר כסף

ומכניסים לתנור לעוד חצי שעה (200 מעלות)

מנערים קלות את הסיר, מסירים את הכיסוי ומוודאים שתפוחי האדמה מוכנים. אם לא, מכסים לעוד חצי שעה.

ברגע שתפוחי האדמה רכים מכניסים לתנור לעוד 10 דקות ללא כיסוי להשחמה.

מפזרים מעל את שארית הכוסברה ומגישים.

 

ערוץ האינסטגרם של קמליה שלום – לחצו כאן

קמליה שלום. צילום: פרטי

קמליה שלום. צילום: פרטי

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.