צילום: נתניאל סנטופוטרה, אנספלאש
צילום: נתניאל סנטופוטרה, אנספלאש

צמרת השפים והמסעדות בגן צ'ארלס קלור

פסטיבל האוכל הגדול בישראל חוזר לגן צ׳ארלס קלור, עם צמרת השפים והמסעדות, אחרי שנתיים של הפוגת קורונה. במשך ארבעה ערבים, בין התאריכים 26-23 במאי 2022 בשעות 23:00-18:00, ישלב הפסטיבל עשרות דוכני אוכל של מסעדות שף מוכרות בעיר, אוכל רחוב חדשני, שדרת שוק חגיגית, פוד-טראקס, ברים והופעות
רותי בוסידן | 15.05.2022

פסטיבל האוכל הגדול והמבוקש בישראל חוזר לגן צ׳ארלס קלור, עם צמרת השפים והמסעדות, אחרי שנתיים של הפוגה בשל הקורונה.

צילום: ארתורו ריי, אנספלאש

צילום: ארתורו ריי, אנספלאש

תלאביב Eat – פסטיבל האוכל הגדול בישראל עם מיטב השפים והמסעדות – חוזר לגן צ'ארלס קלור מול חוף ימה של תל אביב יפו. במשך ארבעה ערבים, בין התאריכים 26-23 במאי 2022 בשעות 23:00-18:00, ישלב הפסטיבל עשרות דוכני אוכל של מסעדות שף מוכרות בעיר, אוכל רחוב חדשני, שדרת שוק חגיגית, פוד-טראקס, ברים, במת הופעות קאברים של מתחם ווינשטפן, במת טברנה, מתחם DJ's, פינות ישיבה על קו החוף ועוד. הפסטיבל, שהינו האירוע הקולינרי הגדול והמבוקש בישראל, חוזר אחרי שנתיים בהן לא נערך בשל מגפת הקורונה. זאת לאחר שבשנת 2019 הפך לכפר האירוויזיון והשתתפו בו כחצי מיליון איש. האירוע נערך בהפקת עיריית תל אביב-יפו.

השנה בפסטיבל ישתתפו מסעדות השף התל אביביות המובילות, לצד עשרות דוכני שוק ודוכני אוכל רחוב – כולם יגישו מנות במחירים של 35-25 שקל למנה ומנות ייחודיות ב-40 שקל.

השף ישראל אהרוני ישתתף לראשונה בפסטיבל וישיק בו מסעדת המבורגרים חדשה בשם "אהרוני'ס בורגר", השף חיים כהן יפתח באירוע דוכנים של מסעדותיו בהם יוגשו בין השאר מנות אייקוניות, כמו מנת הכנפיים של מסעדת "דיקסי" ומנת הגירוס של מסעדת "יפו -תל אביב". השף אורן אסידו יצטרף בפעם הראשונה לאירוע עם דוכן של מסעדת OLE שנפתחה השנה וידועה במנת הקטאייף המפורסמת שלה המוגשת עם שוק אווז קונפי. מסעדות שף נוספות שיופיעו בפסטיבל הן: "מסה" של השף אסף שטרן עם מנת הסלמון על סלט אטריות סובה, "התרנגול הכחול" של השף שאול בן אדרת, "אריא" של השף גיא גמזו ומנת לחמניית הפופקורן שרימפס המפורסמת, VONG הוייטנאמית שתציע מנות של השף החדש ניר כרמלי, "דלידה" – חמרת השף משוק לוינסקי, ועוד ועוד.

צילום: שולד ואנג, אנספלאש

צילום: שולד ואנג, אנספלאש

עוד במתחם הפסטיבל:

מנות אוכל רחוב- הקרפים המלוחים של "ברטון קרפרי", קינוחים מושחתים של "קרמרי דה לאקלר", עלי גפן או שישברק של מנאל איסמעיל (מאסטר שף), ועוד.

ברים – של מותגי האלכוהול "אפרול" ו"קרלסברג", וכן יבואנית האלכוהול "שקד" תפתח מתחם של יינות ״בלו נאן״.

מתחם גלידות של חברת נסטלה.

עבור הטבעונים יפתח, בין השאר, מתחם של ״דיפלומט קולינרי״, שבמרכזו חומרי הגלם של ״ביונד מיט״ – תחליפי בשר מבוססי צמחים.

בשדרת השוק הצבעונית יפתחו דוכנים שונים, בהם: גבינות באשר, הרינג, המלביה ועוד, שיציעו מוצרים וחומרי גלם שונים, החל מגבינות וכלה בקינוחים ומאכלים דרוזים.

מקום האירוע: גן צ'ארלס קלור, תל אביב-יפו.

זמני פעילות: ימים שני-חמישי, בתאריכים 26-23 במאי 2022, בשעות 23:00-18:00.

צילום: רוס סנדון, נספלאש

צילום: רוס סנדון, נספלאש

מסעדות ועסקי מזון וקולינריה בפסטיבל:

מסעדת יפו תל אביב, פילדלפיה, Dixie, טש וטשה, אהרוני'ס בורגר, MEXICANA, אגדיר, התרנגול הכחול, TEXAS BBQ, בוצ'רי דה ברילוצ'ה, NINI HACHI, VONG, ARIA/NUNUNU, MESSA, רחל מאסטר שף- שפכטל, סלון יווני, DALIDA, OLÉ, כּבּאכּה – מהגליל של השף חביב דאוד ועוד.

איים – מטבח פתוח. ביונד מיט. דה שואו רום בייקהאוס.

סטריט פוד – שווארמה GRINGO, מנצ'ס הצ'ורוס הספרדי, צ'יפס הולנדי, DIM SUM SHOP, BRETONN קרפרי מקומיFrank, POK'E, EGGZIT,  INDIRA,   CREMERIE DE L'ECLAIR, Go Noodles, הטוניסאי של אלי מנאל מאסטר שף, טשטש שוילי,v LUCKY CHICKEN, PAULA, LAREPA, Miss FREE

דוכני שוק – גבינות באשר, טרופיקולה, הרינג, QUEEN P, ממתקי השוק, דליק'ס, ACAI MAJIX, ENERJUICER, FRUITICO, מאכלים דרוזים, כנאפה אלואדי, המלביה, אמפנדו,  בננה לוטי.

פודטראקס – אגריפס STREET, מתחם פודטראקים שף גיא פרץ, GORDOS, CORNDOG, FROST, ARAIS, קימל, אסאדו, תפוח אדמה בטעמים, ROLLING CHEF, STREET FOOD NY, Grand pri,  מוקפץ תאילנדי, עגלה מתוקה.

סמל פסטיבל תל אביב EAT בצ'ארלס קלור 2022. צילום: עיריית תלאביב יפו

סמל פסטיבל תל אביב EAT בצ'ארלס קלור 2022. צילום: עיריית תלאביב יפו

 

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.