שבלול בורקס בשר. צילום: קמליה שלום
שבלול בורקס בשר. צילום: קמליה שלום

שבלול בורקס בשר / קמליה שלום

בריא טעים: מתכון קל ופשוט לסוף השבוע
מערכת תל אביב אונליין | 28.07.2022

שבלול בורקס בשר הוא מעדן נהדר לסוף השבוע שגם קל להכנה.

 

מצרכים:

חבילת בצק עלים מצונן (נמצא במקררים בכל סופר)

500 גרם בשר טחון

שני בצלים קצוצים דק

שתי שיני שום קצוצות

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

כף פפריקה

חופן פטרוזיליה (לא חובה)

4-5 כפות שמן קנולה

 

אופן ההכנה:

לטגן במחבת את הבצלים עם השמן עד שקיפות.

להוסיף את השום ולטגן כמה שניות (שהשום לא יישרף)

מוסיפים את הבשר ובעזרת מזלג מפוררים אותו.

מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים 2-3 דקות לא יותר (שימו לב שאין נוזלים)

טועמים ואם יש צורך מוסיפים מעט מלח.

מכבים את הלהבה ומניחים להתקרר.

אם רוצים, זה הזמן להוסיף את הפטרוזיליה.

בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.

פותחים את הבצק עלים על השיש וחוצים לרוחבו, כך שיהיו לנו שני מלבנים ארוכים וצרים.

מפזרים את הבשר במרכז כל מלבן לכל האורך ומגלגלים למעין רולדה, כך שיהיה לנו מעין צינור ארוך עם בשר בפנים.

מרפדים תבנית עגולה בנייר אפיה ומסדרים בצורת שבלול אחד גדול.

מברישים בביצה ומפזרים מעל שומשום.

מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה עד הזהבה.

 

ערוץ האינסטגרם של קמליה שלום – לחצו כאן

קמליה שלום. צילום: פרטי

קמליה שלום. צילום: פרטי

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

השבלול שבתמונה הוא תוצר של מלבן אחד או שניים מחוברים איכשהו?