דורון בראונשטיין עם דגל הגאווה באבו דאבי. צילום: פרטי
דורון בראונשטיין עם דגל הגאווה באבו דאבי. צילום: פרטי

דורון בראונשטיין הניף את דגל הגאווה באבו דאבי

האקטיביסט הלהט"בי והסופר, דורון בראונשטיין, הניף את דגל הגאווה סמוך למסגד באבו דאבי, "מסגד שייח זאיד" - אחד מעשרת המסגדים הגדולים והחשובים למוסלמים ברחבי העולם. לדבריו עשה זאת כדי לקדם את דעותיו
רותי בוסידן | 06.12.2021

האקטיביסט הלהט"בי והסופר, דורון בראונשטיין, הניף את דגל הגאווה סמוך למסגד באבו דאבי, "מסגד שייח זאיד" – אחד מעשרת המסגדים הגדולים והחשובים למוסלמים ברחבי העולם. לדבריו עשה זאת "כדי לקדם את דעותיי, וזאת למען הקהילה הגאה המקומית הדובאית – דווקא במקום שמתנגד נחרצות לקהילה הגאה ושהעונש לקיום יחסים הומוסקסואליים בו הוא מוות". לדבריו, "מיד אחר כך התנפלו עליי המאבטחים במסגד הזה, לקחו ממני את דגל הגאווה בכוח, ציוו עליי בכעס להוריד את צעיף הגאווה שהיה על הצוואר שלי ואת כל צמידי הגאווה שהיו על הידיים שלי. זה היה מפחיד, כאילו שאני בסרט. התגובה האלימה שלהם, ההתנפלות של כולם עליי והזעם בעיניים שלהם הבהירה לי שאני במדינה מוסלמית".

איך בכל זאת חזרת עם צילומים?

"הם ציוו עליי למחוק את כל התמונות בטלפון הנייד שלי שצילמתי בתוך המסגד. עשיתי את זה, אבל אם כבר גרילה, אז עד הסוף, והשארתי כמה, והנה הן כאן. זה רגע עצום בתולדות הקהילה הגאה בעולם ובפרט עבור להט"בים מוסלמים שחיים בפחד, במחשכים, וסובלים מדיכוי בלתי ניתן לתיאור ברחבי העולם".

דורון בראונשטיין בדובאי. "התיירות מגיבים בתמיכה". צילום: פרטי

דורון בראונשטיין בדובאי. "התיירות מגיבים בתמיכה". צילום: פרטי

אילו תגובות קיבלת?

"תיירים מגיבים בתמיכה, האזרחים בעיקר מתפלאים לראות אותי. היו שלושה אנשים מוסלמים אדוקים, במעין שמלות של מוסלמים אדוקים בשוק הומה, שהגיבו קשה עד שנאלצתי ללכת".

בראונשטיין מתגורר כיום בפתח תקווה, אבל מגדיר עצמו כ"תמצית התל אביביות המודרנית" ורואה בה מרכז חייו.

 

קטגוריות: הקהילה הגאה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *