מסעדת מרלן (צילום: שי שגב)
מסעדת מרלן (צילום: שי שגב)

באנו לטעום המבורגר, נשארנו בשביל מרלן / שי שגב

שי שגב קפץ למרכז היקום, שדרות בן ציון פינת בוגרשוב, כדי לטעום המבורגר ולהרגיש אמריקה בדיינר "מרלן", והתאהב בפודינג ברד עם רוטב טופי וגלידת וניל מלמעלה. ביקורת מסעדה בת"א
שי שגב | 28.02.2025

מסעדת ‘מרלן’ נמצאת ממש במרכז היקום של תל אביב, שדרות בן ציון פינת בוגרשוב, 50 מטרים בלבד מהכניסה לדיזנגוף סנטר, צמודה לפסל היפהפה “באר וארבעה כלבים” של יעקב דורצ’ין, שמושך את מבקרי האמנות.

זהו הסניף השני של מרלן, הראשון נמצא בגבעתיים, שנראית ומעניקה תחושה של דיינר אמריקני. כיסאות ושולחנות פשוטים  – בלי קישוטים מיותרים או מפות, וגם הסכו”ם עומד בצד בכוסית – רק מחכה שנשלוף אותו ונתחיל לבלוס. המוזיקה עכשווית, והאקוסטיקה בהחלט מאפשרת לשוחח בחברותא. אמנם כעת זו עונת החורף הקריר, אבל ניתן גם לשבת במרפסת, שמחוממת במספר פטריות חימום.

התפריט מציע מספר נאה של המבורגרים, כל אחד יותר מושחת מקודמו: פרנץ’ בורגר – עם ריבת בצל וגבינת עזים (72 שקל), טראפל בורגר – עם איולי כמהין ופטריות צלויות (72 שקל), מק אנד צ’יז בורגר – עם איולי בייקון טלה ועוד הפתעות (74 שקל) וכמובן כדאי גם לנסות את המנה הבלתי נסלחת לכולסטרול בגוף: קורנביף בורגר – עם ברביקיו, בצל מוחמץ, מלפפון חמוץ, וברור מאליו – קורנביף ביתי (76 שקל).

המקום מציע גם מבחר עצום של מנות ראשונות ותוספות, תלוי איך אתם רואים לזה: צ’יפס מרלן – שמגיע עם כמות עצומה של גבינת פטה מלמעלה (42 שקל), קרוקט תירס – בשילוב איולי כמהין ופרמז’ן (38 שקל), סלט עלים פריכים – עם רוטב שלא מהעולם הזה (56 שקל) והתפריט עוד ממשיך ומתפייט על מנעד עצום של תוספות ומנות ראשונות, אם זה לצמחונים, טבעוניים וכן לצליאקים.

יש גם תפריט יין מצומצם (מי בא לשתות יין בדיינר) – כשמונה קוקטיילים נחמדים, ומבחר בירות מיוחדות בברז: בירה מרלן (32 שקל), בקס (32 שקל), בלו-מון (34 שקל) וגם קנקן של ליטר מבירה שאפטן (60 שקל).

אם הצלחתם לשרוד המבורגר, שתייה ואולי מנה ראשונה, אל תעזו לפספס את הקינוחים שעושים במקום. יש קינוח אחד ששווה להגיע במיוחד בשבילו למסעדה, ולבטל את כל הפגישות למחרת, וזהו הברד פודינג – שמגיע עם רוטב טופי וגלידת וניל מלמעלה (43 שקל), והמנה גדולה גדולה גדולה.

מנות ראשונות עם הרבה גבינת פטה מלמעלה במרלן (צילום: שי שגב)

מנות ראשונות עם הרבה גבינת פטה מלמעלה במרלן (צילום: שי שגב)

הסניף של ‘מרלן’ בתל אביב הוא בהחלט הפתעה לטובה.

ההמבורגרים שטעמנו מצוינים, והמנות מסביב – גם אם מדושנות, צבעוניות, מתובלות או מטוגנות – עשויות כמו שצריך, מדויקות ובמחירים סבירים.

אנחנו עוד נשוב.

תגיות: ,

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכתבה עשתה לי חשק למאנצ’יז. האם פתוח בשבת?

תודה על ההמלצה. מתגוררת סמוך. בהחלט ננסה. האם צריך להזמין מקום?