תבשיל דג מרוקאי וגרגירי חומוס. צילום: קמליה שלום
תבשיל דג מרוקאי וגרגירי חומוס. צילום: קמליה שלום

תבשיל דג מרוקאי וגרגירי חומוס / קמליה שלום

בריא טעים: מתכון קל ופשוט לסוף השבוע
מערכת תל אביב אונליין | 08.12.2022

תבשיל דג מרוקאי וגרגירי חומוס זו מנה נהדרת שקלה להכנה ומתאימה לשולחן השבת.

 

המצרכים:

3 יחידות פילה דג טרי (דניס, לברק, אמנון)

2 גמבות חתוכות לרצועות עבות

1 פלפל חריף ירוק (אפשר יותר)

3 פלפלים אדומים יבשים (אפשר לקנות בכל חנות תבלינים).

כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים שטופים ומסוננים (אפשר מקופסת שימורים).

1 כוס שמן קנולה או זית.

חבילה אחת של כוסברה שטופה וקצוצה.

שתי כפות גדושות פפריקה מרוקאית איכותית.

חצי כפית פפריקה חריפה (לא חובה).

10 שיני שום.

כוס וחצי מים רותחים

כפית מלח.

 

אופן ההכנה:

מחממים את השמן בסיר.

מוסיפים את כל הפלפלים ומטגנים קלות.

מוסיפים את שיני השום ומטגנים עוד שתי דקות תוך ערבוב (לא יותר).

מוסיפים את הפפריקה, המלח וחצי מהכוסברה ומערבבים.

מוסיפים מים ומבשלים עם מכסה סגור 2-3 דקות.

מוסיפים את הדגים בין הפלפלים ומפזרים מעל את גרגירי החומוס.

מידי פעם תנערו את הסיר בתנועות סיבוביות כך שהרוטב יכסה את הדגים והחומוס.

טועמים את הרוטב ואם יש צורך תוסיפו מלח.

מבשלים בערך רבע שעה על אש בינונית עד שהדגים מוכנים והרוטב מצטמצם.

מפזרים מעל את שאר הכוסברה ומזלפים עוד קצת שמן.

מגישים עם חלה טרייה.

 

ערוץ האינסטגרם של קמליה שלום – לחצו כאן

קמליה שלום. צילום: פרטי

קמליה שלום. צילום: פרטי

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *