צילום אילוסטרציה: אלכסנדר פופוב, אנספלאש
צילום אילוסטרציה: אלכסנדר פופוב, אנספלאש

מאבק בהטרדות מיניות בעסקי לילה ובמקומות בילוי

עיריית תל אביב יפו והמרכז לנפגעות תקיפה מינית השיקו פרויקט עירוני למאבק בהטרדות בברים, מועדונים ומקומות בילוי הומים
רותי בוסידן | 27.12.2021

מי לא חששה שיכניסו סם למשקה שהיא השאירה רגע ללא השגחה? מי לא חווה חיכוך זר באזור אינטימי שנעשה ממש "במקרה"? מי נמנעה, לפחות פעם אחת בחייה, מלהיכנס לשירותים ציבוריים מפחד לתקיפה? עיריית תל אביב יפו תסייע להפיכת עשרות ברים, מסעדות ובתי מלון בעיר למרחבים בטוחים מפני הטרדות מיניות. העירייה תציעה הכשרות חינם לצוותים לזיהוי מצבי סכנה, ותשיק אמנת חיי הלילה לטיפול בתלונות על הטרדות מיניות.

העירייה, בשיתוף עם מרכז הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית, החליטה להילחם בתופעת ההטרדות והפגיעות המיניות בחיי הלילה ובתרבות הבילוי ולהשיק החודש את מיזם "לילה טוב", שיהפוך את חגיגות סילבסטר 2021 בפרט ואת הבילויים בעיר בכלל, לבטוחים יותר עבור כל בליינית ובליין. פרויקט "לילה טוב" הוא מודל שפותח לצורך יצירת מרחב בטוח מהטרדות ופגיעות מיניות בברים, מסעדות ובתי מלון.

צילום אילוסטרציה: קיואי אנגויין, אנספלאש

צילום אילוסטרציה: קיואי אנגויין, אנספלאש

במסגרת פרויקט "לילה טוב" – כל עסק שמצטרף ליוזמה מתחייב: 1. לחתום על אמנת חיי הלילה, שדורשת מכול בית עסק לטפל מידית ובאופן מכבד בתלונות על הטרדות מיניות, בהתאם לעקרונות הנלמדים בהדרכת פרויקט לילה טוב. 2. לקיים הכשרה שנתית לכלל הצוות שתועבר על ידי מנחות ומנחים של פרויקט לילה טוב, בסבסוד העירייה. 3. מינוי אחראי/ת מטעם המקום לריכוז הדרכות לצוות ולדאוג שהעסק מטפל בנושא באופן ראוי ושוטף. 4. להציב שילוט של פרויקט לילה טוב בשלושה מקומות בולטים לפחות (כניסה, אזור הגשת המשקאות ומתחמי השירותים).

במסגרת ההדרכות ילמדו אנשי הצוות כיצד להתערב במקרה של סיטואציה שנראית בעייתית, בין היתר על ידי שאלות מנחות ("עם מי הגעת לכאן?", "אתם מכירים? מאיפה? כמה זמן?" ועוד); בסיטואציה של פגיעה, בין השאר על ידי קריאת עזרה ודיבור עם הנפגע בלי התיווך של הפוגע והענקת כלים לסיוע ראשוני. עד כה נרשמו ליוזמה כ-50 ברים, מסעדות ובתי מלון מתל אביב-יפו, שבעליהם מאמינים כי אין מקום לאלימות מינית בחיי הלילה והם מחויבים לשמירת הביטחון והמרחב האישי של כל אחד ואחת מלקוחותיהם. העירייה תדאג לפרסום העסק (כולל פרסום עירוני) ככזה שפועל למען מרחב בטוח עבור המבלים והמבלות והנופשים והנופשות, ומתוך תקווה ואמונה שעם הזמן יצטרפו ליוזמה עוד ועוד עסקים שיבינו שהחתימה על אמנת לילה טוב היא תו תקן בסיסי ליצירת מרחב נוח, בטוח וחופשי.

ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי: "כל אחת ואחד בתל-אביב-יפו צריך ליהנות מביטחון אישי, חופשי מפחד ומסכנה, בחברה שיש בה אפס סובלנות להטרדה על רקע מיני או מגדרי. אנחנו בעיריית תל-אביב-יפו רואים בכך משימה חשובה, אבל איננו יכולים לבצע אותה לבד. לכן הצטרפנו ליוזמת לילה טוב, אשר מוביל מרכז הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית, במטרה להפוך את הבילויים בעיר לבטוחים יותר ולהילחם בתופעת ההטרדות והפגיעות המיניות בחיי הלילה. רק יחד נוכל ליצור סביבה בטוחה, חופשיה ונוחה יותר לבלות בעיר ללא הפסקה".

צילום אילוסטרציה: קלם אונוז'נגו, אנספלאש

צילום אילוסטרציה: קלם אונוז'נגו, אנספלאש

מוטי רייף, חבר מועצת העיר ומחזיק תיק קידום מעמד האישה: "כבירת הבילויים וחיי הלילה של ישראל, לתל אביב יפו תפקיד חשוב גם בהובלת המאבק נגד הטרדות מיניות ואלימות מינית בסצנת חיי הלילה. מיזם לילה טוב הוא הסטנדרט החדש של בעלי המועדונים והברים ונועד להבטיח מרחב בילויים בטוח ומוגן, שבו אין סובלנות להטרדות מיניות. המיזם הוא בשורה לרבבות מתושבות ותושבי העיר ולמאות האלפים המבקרות בה מדי שנה".

מרים שלר, מנכל"ית מרכז הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית תל אביב: "בשנים האחרונות יש עליה דרמטית במספר הפניות למרכזי הסיוע, והבנה גוברת והולכת שאין מקום לפגיעות מיניות בשום מרחב, ובפרט בתרבות הבילוי והפנאי.  ממרחב פרוץ וסיכוני שבו נשים וגברים נפגעו שוב ושוב, יש יותר ויותר מקומות בילוי שרוצים לקחת אחריות ולייצר מרחבים בטוחים.  זה מה שאנחנו עושות בלילה טוב –  עוזרות לצוותים של ברים, פאבים, מועדונים ומלונות ליצר מרחבים בטוחים ולתת מענה קשוב ומדויק במקרה של הטרדה מינית. כל מקום שמצטרף לאמנה, דואג לזה שכולם וכולן יוכלו ליהנות בלי לחשוש..  מתרגשות מהשותפות לדרך עם עיריית תל-אביב-יפו".

לצפייה בסרטון העירוני של הקמפיין:   https://vimeo.com/659739422

 

 

 

 

 

אפרת מייקין, מנהלת הרשות לחוסן ושוויון חברתי ויועצת ראש העיר למעמד האישה:  "עיריית תל-אביב-יפו גאה לשלב ידיים ולפעול יחד עם מרכז הסיוע לנפגעי ולנפגעות תקיפה מינית ובעלי עסקי הבילוי והנופש בעיר, על מנת למגר את תופעת ההטרדות והאלימות המינית ולשפר את תחושת הביטחון האישי של כל נערה ואישה המבלה בעיר. העלאת המודעות, הדרכות והכשרה של צוותי העובדים והעובדות, היא אלמנט קריטי ביכולת להתמודד עם התופעה ולמגר אותה בזמן אמת. מהיום, יכולה כל מבלה לבחור לבלות במקום שבו מוצג תו לילה טוב ולהיות בטוחה שהצוות מודע לנושא ויפעל במקרה הצורך על מנת לסייע.

 

מיזם לילה טוב הוא חלק ממהלך גדול אותו מובילה בימים אלו העירייה במטרה להפוך את העיר לשיווינית, נגישה, ובטוחה יותר עבור נשים".

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *