סלט קינואה ובטטות. צילום: קמליה שלום
סלט קינואה ובטטות. צילום: קמליה שלום

סלט קינואה ובטטות / קמליה שלום

בריא טעים: מתכון קל ופשוט לסוף השבוע
מערכת תל אביב אונליין | 29.04.2022

סלט צבעוני וטעים במיוחד שמגישים למרכז השולחן, הכי מושלם לאירוח.

 

המצרכים:

שתי בטטות קלופות חתוכות לקוביות קטנות

כף שמן זית

כוס קינואה מבושלת (את הקינואה מבשלים כמו פסטה עם מים ומלח ומסננים היטב).

עשר עגבניות שרי חצויות

שני מלפפונים חתוכים גס

גזר אחד חתוך גס

גמבה גדולה חתוכה גס

חצי בצל סגול פרוס דק

ברוקולי חי חתוך קטן (ללא הגבעול)

חמש צנוניות פרוסות דק

 

לרוטב:

מיץ מלימון אחד

ארבע כפות שמן זית

כפית מיונז

כפית דבש או מייפל

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

לטגן את הבטטות במחבת עם כף שמן זית עד שמתרככות (אפשר גם בתנור)

לערבב את כל הירקות, להניח מעל את הקינואה ומעל את קוביות הבטטה.

להכניס לצנצנת אטומה את כל מרכיבי הרוטב ולנער היטב.

לטעום ואם צריך לתקן תיבול.

לשפוך את הרוטב על הסלט ממש לפני הגשה.

 

לערוץ האינסטגרם של קמליה שלום – לחצו כאן

קמליה שלום. צילום: פרטי

קמליה שלום. צילום: פרטי

תגיות:

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.