פסטיבל החלה. צילום מיכל הרבסטמן

5 אירועי אוכל סופר-שווים בת”א

שי שגב מנווט בין מתוקים ויראליים בשרונה מרקט, סיורי חלה בפלורנטין, ושפים גדולים שלא נבהלים מהמילה "כשרות". 5 אירועי קולינריה תל-אביביים בנובמבר ודצמבר 2025
שי שגב | 12.11.2025

נובמבר ודצמבר בתל אביב הם חודשים דחוסים קולינרית. העיר הלבנה הפכה למלכודת מתוקה, מלוחה ומתוחכמת של אירועי אוכל המתקיימים במקביל, ומשאירים את הפודי המקומי עם בחירות בלתי אפשריות.

האם לרוץ אחרי עוגת הפייטה האינסטגרמית או להזמין מקום לארוחת גורמה כשרה ב-349 שקלים?

הקשת התל אביבית נמתחת מקינוחים ויראליים ועד שפים בינלאומיים המגלים מחדש את הטשולנט, הנה חמישה אירועים שדורשים מכם לשלוף את המזלג ולהתחיל לתכנן את לוח הזמנים (ואת הדיאטה של אחרי).

הסוכר עולה: פסטיבל הקינוחים של שרונה מרקט

עוגיות גביז גודיז. באדיבות: יח”צ

האירוע שזכה לכינוי “התנפלות המונית” חוזר בפעם החמישית, והוא הולך להיות מתוק מתמיד. שרונה מרקט הופך בין התאריכים 12-14 בנובמבר לגן עדן מתוק, המקבץ תחת קורת גג אחת את כל מה ששווה לצלם, לטעום – ואחר כך לשרוף. הפסטיבל משמש למעשה כפלטפורמה ארצית, ומביא קונדיטורים ושוקולטיירים מכל רחבי הארץ, מאכזיב שבצפון ועד שדרות בדרום.

הכוכבים הבלתי מעורערים הם הקינוחים הוויראליים: מותג הולי קראק פאי יציע גרסת סינבון מיוחדת, ומי שאחראית לעוגת השוקולד פייטה ש”שברה את הרשת” – שני קידר כהן – תגיע להציע אותה בגרסה מושחתת. לצד המאפים האיטלקיים והשוקולדים, ניתן יהיה למצוא את גלידות הבוטיק האסייתיות של גיא ברדה (משתתפת מאסטר שף), הכוללות טעמים ייחודיים כמו סטיקי רייס מנגו. היתרון הוא הנגישות – הפסטיבל מציע מנות לטבעונים, ללא גלוטן ולשומרי כשרות, והכניסה חופשית.

החלה יוצאת מהמסורת ונכנסת לאופנה

פסטיבל החלה. צילום מיכל הרבסטמן

רגע אחרי שטבלתם את הפייטה בשוקולד, תצטרכו להקדיש שלושה ימים ללחם היהודי המסורתי. פסטיבל החלה של Foodish, אגף הקולינריה של ‘אנו – מוזיאון העם היהודי’, יתקיים בין ה-13 ל-15 בנובמבר, והוא הופך את החלה – המאכל שסימל שפע וקהילתיות כבר בימי הביניים  – למרכז שיח קולינרי-תרבותי עכשווי.

הפסטיבל משלב תערוכת אמנות קבוצתית לצד סיורי מאפיות ברחבי הארץ, כולל סיורים ברחוב סלמה בתל אביב. הפן התל אביבי המעניין ביותר הוא הפופ-אפ “חלה על מקל” שיוקם ברביעיית פלורנטין. הרווחים ממכירת החלות הקטנות, שנוצרו בהשראת מטבחים בינלאומיים כמו יוון ופרס, יוקדשו לפעילות תרפיה באוכל לטובת תושבי תל אביב-יפו שפונו מבתיהם.

הדיאטה של אחרי: פסטיבל הטבעונות בשרונה

כאשר הקינוחים מפסטיבל שרונה נשארים טבועים עמוק בבטן, תל אביב מציעה פתרון קליל ומיידי: פסטיבל הטבעונות והבריאות. יומיים בלבד לאחר סיום חגיגת הסוכר, ב-16 וב-17 בנובמבר, אותו מתחם בשרונה יארח אירוע המוקדש כולו לאוכל אקולוגי, בריא וטבעוני.

המעבר החד בין שפע הקראק פאי לחיפוש אחר קינוחים טבעוניים וסדנאות בריאות משקף את המאבק המתמיד של העיר בין שחיתות לניקוי מצפון. הפסטיבל מציע חוויית לייפסטייל שלמה, עם עשרות דוכנים המוקדשים לטבע ומוצרי בריאות, והכל מלווה בתקליטנים ומוזיקה לאורך כל היום. זהו המקום להרגיע את הקלוריות שצברתם, לפני סבב הארוחות הכבדות שיגיע בדצמבר.

 My Kosher Menu By Max: הגורמה נכנס למטבח הכשר

מיי כושר שפים. באדיבות: יח”צ

השיא הדרמטי של עונת האוכל יתרחש בין ה-30 בנובמבר ל-4 בדצמבר, במלון אינטרקונטיננטל דיוויד. פסטיבל “My Kosher Menu By Max” מביא חמישה מהשפים המוערכים בישראל – שבדרך כלל אינם פועלים תחת כשרות – לבשל תפריטי גורמה כשרים לראשונה בחייהם. זוהי פריצת דרך שמטרתה לגשר בין עולם הקולינריה העילית לשומרי הכשרות.

על הקוורטט המאתגר נמנים מושיק רוט (בעל שני כוכבי מישלן לשעבר), תומר טל (ג’ורג’ וג’ון), ארז קומורובסקי, ענר בן רפאל פורמן ודוד ביטון. האתגר הקולינרי שלהם הוא לפרש את עולמם בתוך המסגרת המגבילה, ולשם כך הם שאבו השראה ממנות מסורתיות כמו חמין וטשולנט, וכן ממעדניית “גולדיס”. כל שף יגיש ארוחת טעימות של חמש מנות בשני סבבים, בעלות של 349 שקלים לסועד. זהו אירוע שמוכיח שהגורמה הכשר יכול להיות יוקרתי, יצירתי – ועתיר מחיר.

הטיפ הסודי: פופ-אפ Whiskey & Spice בלוינסקי

פופ-אפ וויסקי. צילום: רוי גיא

לא כל אירוע חייב להיות גרנדיוזי או מתוק עד שחור. ישנם האירועים הקטנים והמפתיעים של הרחובות. פופ-אפ “Whiskey & Spice” לרגל השקת המהדורה המיוחדת של Glenmorangie – A Tale of Spices בלוינסקי הוא הטיפ החם ביותר לבילוי חורפי ואותנטי. שוק לוינסקי, שהפך בשנים האחרונות ממרכז תבלינים שקט למוקד בילוי לילי תוסס, הוא המקום המושלם לשילוב בין תבלינים אקזוטיים ומטבחים בלקניים לבין משקאות מחממים.

הפופ-אפ ב-F***ing Sunday (לוינסקי 61) מחבר בין המסורת של חנויות התבלינים ביום לבין הטרנד המקומי המשתמש בוויסקי כדי ליצור קוקטיילים חורפיים ומתוחכמים. לרגל ההשקה יתקיים בשוק לוינסקי פופ-אפ בן 4 ימים, 19-22 בנובמבר, עם הרצאות וסדנאות בהנחיית רוני ססלוב הייננית ושחר קרייזלר, שגרירת מואט הנסי, עם הופעות מוזיקליות וסטים של דיג’ייז, עם בר שיגיש שלל קוקטיילים וביסים של “הקטן” (השף עידו קבלן). מה שנקרא, להתחמם עם משקה טוב בלב המערבולת האותנטית של השוק.

תגיות:

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *