מרק חֲרִירָה / קמליה שלום
מה מתאים יותר לפני צום הכיפורים ממרק צמחוני, מלא בקטניות ומושלם הנה מתכון פשוט בריא למרק קטניות עשיר (מרק חרירה).
מרכיבים:
כוס עדשים ירוקות שטופות ומסוננות
כוס גרגירי חומוס מבושל (משימורים)
חצי כוס פול קטן קלוף מושרה לילה שלם במים (אם אין, לא חובה)
שתי עגבניות שלמות קלופות
שליש כוס אורז בסמטי שטוף ומסונן
בצל בינוני קצוץ דק
שני גבעולי סלרי כולל העלים
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
כוס אטריות דקות
שליש כוס שמן קנולה
כף גדושה מרק עוף
כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
מיץ מלימון שלם
אופן ההכנה:
בסיר עמוק (מתאים למרק) יש לטגן את הבצל עם השמן עד הזהבה, להוסיף את הסלרי ולטגן עוד שתי דקות.
להוסיף את כל שאר המרכיבים כולל התבלינים למעט הלימון והאטריות ולערבב.
להוסיף שני ליטר מים רותחים ( 8 כוסות)
לערבב ולבשל על אש בינונית כחצי שעה – 40 דק’.
להוציא לקערה את העגבניות והירוקים (כוסברה פטרוזיליה וסלרי, עד כמה שאפשר), לטחון אותם בעזרת מוט בלנדר ולהחזיר למרק.
להוסיף את האטריות והלימון ולבשל עוד 5 דקות וזהו!
כמה דברים:
* אין שום בעיה לוותר על הפול
* אם אין מוט בלנדר, תעבירו למסננת ותנסו לסחוט את העגבניות והירוקים עד כמה שניתן, את הנוזלים תחזירו לסיר!
* לטעום ואם צריך להוסיף מלח
גמר חתימה טובה!
תגובות