קציצות עוף והודו ברוטב סלרי ומנגולד / קמליה שלום
קציצות עוף והודו ברוטב סלרי ומנגולד / קמליה שלום

קציצות עוף והודו ברוטב סלרי ומנגולד / קמליה שלום

בריא טעים: מתכון קל ופשוט שמתאים מאוד לשבת
מערכת תל אביב אונליין | 17.03.2022

קציצות עוף והודו ברוטב סלרי ומנגולד זה בהחלט התבשיל שלכם לשבת. בלי לטגן, בלי לאפות…מלא חלבון וירקות והכל בסיר אחד.

 

מצרכים:

 

לקציצות:

300 גרם עוף טחון (רצוי מנתח פרגית)

200 גרם הודו טחון

בצל גדול קצוץ דק מאד

כוס פטרוזיליה קצוצה

חצי כוס כוסברה קצוצה

כפית מלח

רבע כפית פלפל

כפית מחוקה פפריקה מתוקה

מעט קינמון

שתי כפות פירורי לחם

 

לרוטב:

רבע כוס שמן קנולה

בצל גדול פרוס דק

ארבע גבעולי סלרי כולל העלים

חבילת עלי מנגולד

כף מרק עוף

חצי כפית מכל אחד: פלפל, כורכום בהרט, סוכר.

 

אופן ההכנה:

 

לערבב את כל מרכיבי הקציצות יחד בקערה ולהניח במקרר עד שהרוטב יהיה מוכן.

מפרידים בין הגבעולים לעלים של הסלרי והמנגולד. וחותכים לרצועות גדולות.

בסיר רחב מאד מטגנים בשמן את הבצל עד שמשחים.

מוסיפים את גבעולי הסלרי והמנגולד  ומטגנים עוד מספר דקות.

מוסיפים את עלי הסלרי וכל התבלינים, תוך כדי ערבוב ומוסיפים מים רותחים עד חצי גובה  הסיר בערך ( בערך 3-4 כוסות) ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ובעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות קטנות ומכניסים בעדינות לתוך הרוטב. בעזרת כף מנסים שכל הקציצות יהיו בתוך הרוטב (לא מערבבים שהקציצות לא יתפרקו).

מכסים ומבשלים כחצי שעה, מידי פעם מנערים את הסיר שכל הרוטב ייספג בקציצות.

ברגע שהרוטב מצטמצם זה הזמן לקצוץ את עלי המנגולד ולפזר מעל התבשיל.

בעזרת כף לדחוף את העלים בין הקציצות.

 

אפשר להשתמש רק בעוף בלי הודו אבל אז תשימו חצי קילו.

רצוי מאד עוף מנתח פרגית שהקציצות לא יצאו יבשות.

 

בתיאבון!

תגיות:

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *