סלט עלי חמציץ עם מקלות חומוס. צילום: ענת אלשטיין
סלט עלי חמציץ עם מקלות חומוס. צילום: ענת אלשטיין

סלט עלי חמציץ של ענת אלשטיין

מתכון מיוחד לתל אביב אונליין: סלט עלי חמציץ עם מקלות חומוס. ענת אלשטיין, מבשלת ומלמדת אוכל, חושפת את סודותיו
מערכת תל אביב אונליין | 27.03.2022

מיקס עלים שאני אוהבת במיוחד לשלב עם ירקות עונתיים לצד הירקות הקבועים. סלט ירוק, הוא חלק משמעותי באורח החיים שלי ובכל ארוחה הוא הנספח.

בחודש אחרון של חורף עם ריחות האביב המתקרב כל צידי השבילים והמדרכות נצבעו צהוב מקסים, בחמציצים עם פרחים צהובים, חרציות וסביונים שצצים אחרי הגשמים  ומבשרים את בוא  האביב. כל היופי הזה הביא לי השראה לשנות ולשדרג את סלט העלים ולתת לו טאצ' חמצמץ וייחודי.

למתכון סלט עלי החמציץ אפשר להוסיף ירקות או רוטב שאתם אוהבים, אני, למשל, שדרגתי עם טונה, ולהגיש אותו כמנה עיקרית או כתוספת.

אני מגישה לכם את המתכון הבסיסי, כמובן שצריך להתייחס תמיד לכמות האנשים.

 

חומרים:

 

חצי  חבילת עלי חמציץ

חסה אדומה- 5 עלים

חסה מתולתלת ירוקה- 5 עלים

גרגיר נחלים- 10 גבעולים

חצי בצל סגול-פרוס דק דק

50 גרם מקלות חומוס

אבוקדו  שלם בשל –פרוס לרצועות דקות

 

רוטב וינגרט סילאן-מתקתק:

 

שמן זית עדין שליש כוס

חצי לימון סחוט

כפית חרדל דיזון עדין

חומץ בן יין חצי כפית

חומץ בלסמי חצי כפית

רכז רימונים 5 – טיפות

חומץ בן- יין לבן כפית

אפשר שן שום כתושה

כף סילאן או דבש

פלפל גרוס-לפי הטעם

מלח אטלנטי לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

 

מכינים את הרוטב שינוח במקרר

שוטפים ומיבשים את העלים הירוקים ומייבשים

מקלפים את האבוקדו ופורסים לרצועות דקות או קוביות, לפי העדפה

פורסים את הבצל האדום לפרוסות דקות מאד

 

הוינגרט:

 

בקערה קטנה מזלפים את השמן זית, מוסיפים את הלימון הסחוט והחרדל ומתחילים לערבב עם מטרפה. מוסיפים את הסילאן, החומץ בן יין הלבן האדום הבלסמי, מתבלים מלח ופלפל, וממשיכים עד לרמת קטיפתיות ונותנים לו לנוח.

ולבסוף – בוחרים צלחת מתאימה, מרכיבים את הסלט, מערבבים את העלים הירוקים והיבשים ומניחים על הצלחת, מניחים מעל את האבוקדו ופרוסות הבצל הסגול. מפזרים את מקלות החומוס ממש לפני ההגשה ומזלפים את הרוטב בעדינות, סיבוב מלמטה למעלה כלפי מטה.

תגיות:

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *