מרק בטטה של הולה הולה, צילום: יח”צ
מהמטבח של “הולה הולה”: מתכון למרק בטטה מנחם
מרק בטטה חלבי, סמיך ומנחם מבית "הולה הולה" - יעזור לכם לעבור את הסופה קצת יותר בקלות
אורטל לוי | 10.12.2025
מזג האוויר הסוער מושלם להתכרבלות מתחת לשמיכה ושתיית מרק. מערכת “תל אביב אונליין” השיגה לכם את המתכון למרק בטטה חלבי של מסעדת “הולה הולה” שכיף להתנחם איתו בימים הקרים.
מרכיבים:
- 2 כפות חמאה.
- 1 בצל בינוני קצוץ.
- 2 שיני שום קצוצות.
- 4 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות.
- 1 כפית מלח.
- חצי כפית כמון.
- חצי כפית אגוז מוסקט.
- 4 כוסות מים רותחים.
- חצי כוס שמנת לבישול.
- קורט פלפל שחור.

קל להכנה ומנחם בימים הקרים, צילום: יח”צ
אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות.
מוסיפים את השום וממשיכים לטגן כחצי דקה.
מוסיפים את קוביות הבטטה, המלח, הכמון ואגוז המוסקט ומערבבים היטב.
יוצקים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות עד שהבטטות רכות.
טוחנים היטב עם בלנדר מוט או במיקסר.
מחזירים לסיר, מוסיפים את השמנת ומתקנים תיבול במידת הצורך. מבשלים עוד 5 דקות על אש נמוכה.
קטגוריות: מתכונים
תגובות