קציצות כרובית ועוף אפויות. צילום: קמליה שלום
קציצות כרובית ועוף אפויות. צילום: קמליה שלום

קציצות כרובית ועוף אפויות / קמליה שלום

בריא טעים: מתכון קל ופשוט לסוף השבוע
מערכת תל אביב אונליין | 16.06.2022

קציצות כרובית ועוף אפויות הוא מתכון מעולה וטעים בטירוף, שיכול להיות גם ממכר.

 

המצרכים:

חצי ק"ג חזה עוף טחון

כרובית בינונית

בצל גדול קצוץ מטוגן במעט שמן (לא חובה לטגן)

חופן כוסברה קצוצה

ביצה אחת

כף פירורי לחם

מעט גרידת לימון

מלח ופלפל לפי הטעם

תרסיס שמן קנולה או זית

 

אופן ההכנה:

מבשלים את הכרובית בסיר עם מים רותחים וכף מלח שתתרכך מעט, לא לגמרי.  בערך 10 דקות

מניחים שתתקרר ומסננים היטב מנוזלים.

מועכים או קוצצים גס את הכרובית ומניחים בקערה עם כל שאר המרכיבים.

מערבבים ומניחים במקרר חצי שעה.

בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

מניחים נייר אפיה על גבי התבנית ומרססים אותו במעט שמן .

מוציאים מהמקרר את העיסה ובעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות בינוניות.

מרססים גם את הקציצות במעט שמן

ומכניסים לתנור לכ-20 דקות, עד שמשחימות יפה ונפרדות מהנייר אפיה בקלות.

*אפשר גם לטגן.

 

לערוץ האינסטגרם של קמליה שלום – לחצו כאן

קמליה שלום. צילום: פרטי

קמליה שלום. צילום: פרטי

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.